Barbara Guarischi

Barbara Guarischi

Barbara Guarischi rijdt in 2023 haar eerste seizoen voor Team SD Worx. De Italiaanse renster noemt het een droom om voor de beste ploeg van de wereld uit te komen: “Ik vond het al een eer toen ik via Elena hoorde dat de ploeg interesse in mij had. Hoewel ik al jaren mee ga in het peloton, zie ik dit als een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan. Het is een overstap die ik niet meer verwacht had. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Lorena Wiebes. Ik ben enorm gemotiveerd om dit avontuur aan te gaan.”

Guarischi past immers perfect in de sprinttrein die Team SD Worx opzet voor Lorena Wiebes. "We hebben nooit eerder een echte sprinttrein gehad, maar nu is een lead-out trein voor Lorena Wiebes wel noodzakelijk. Barbara Guarischi is een ideale versterking om de sprint voor te bereiden", zegt sportief manager Danny Stam. "Het is een ervaren renster die perfect weet hoe ze in een sprint positie moet kiezen. Zij gaat dus een belangrijke rol vervullen in onze sprints. Met Elena Cecchini, Christine Majerus, Lonneke Uneken en Barbara Guarischi zijn we voldoende gewapend om de sprints voor te bereiden."

Barbara Guarischi kijkt er alvast naar uit om samen te werken met Lorena Wiebes. "Ze is de beste sprintster ter wereld. Ik vind het echt cool om met haar samen te werken, eigenlijk is het zelfs een droom. Hopelijk boeken we veel overwinningen samen. Ook vind ik het speciaal om samen met Elena Cecchini te rijden. We zijn echt goede vrienden en maken elkaar sterker. Mijn doelen dit jaar zijn om het team te helpen waar mogelijk en als het kan, zelf een overwinning mee te grissen."

Barbara Guarischi

NationaliteitItalië
Geboortedatum02/10/1990
GeboorteplaatsPonte San Pietro
Lengte1.67 m.
Prof sinds2008
Favoriete raceTour of Drenthe, Valgarda, Paris-Roubaix
Bij het team sinds2023

Het is een droom om voor het sterkste team ter wereld uit te komen. Ik hoop Team SD Worx te helpen waar ik kan om zoveel mogelijk overwinningen te behalen met de ploeg dit seizoen.

Barbara Guarischi
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×