Blanka Vas

Blanka Vas

De Benjamin van de ploeg behoeft bijna geen introductie meer. De 20 jaar jonge Hongaarse lijkt net als Obelix in een ketel met toverdrank gevallen, want ze kan bijna alles op een fiets. Afgelopen jaar eindigde ze vierde in de mountainbike race op de Olympische Spelen in Tokyo. Op het wereldkampioenschap op de weg in Vlaanderen finishte ze opnieuw net naast het podium op plek vier én dat in een van haar eerste races op het allerhoogste niveau. Afgelopen winter won ze de wereldbekermanche in het veldrijden in Overijse. 

Blanka - Kata is haar middelnaam - Vas vindt bij Team SD Worx de ideale omgeving om al dat talent te ontplooien. “Ik weet nog niet wat voor type renster ik ben, maar ik kijk ernaar uit om het te ontdekken bij Team SD Worx.” Sportief manager Danny Stam is ervan overtuigd dat de staff Blanka de juiste tools kan aanbieden om door te groeien. “Het is een megatalent dat wij mogen omarmen. We gaan samen met haar nagaan wat nou echt haar specialiteit is. Op een gegeven moment zal een keuze zich opdringen en moet Blanka zich afvragen: waarin excelleer ik nu echt?”

De regerende Hongaarse wegkampioene laat liever de pedalen spreken. “In haar eerste jaar kwam ze direct kort bij de zege in de Vuelta”, vervolgt Stam. “Haar vierde plaatsen op de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap tonen aan dat we in de toekomst heel veel plezier aan haar beleven. Het is nu al een toprenster, laat ze maar rustig verder ontwikkelen en volwassen worden”, besluit Stam.

Blanka Vas

NationaliteitHongarije
Geboortedatum03/09/2001
GeboorteplaatsBudapest
Lengte1.63 m.
Prof sinds2020
Favoriete raceStrade Bianche, but I still have to find out
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×