Elena Cecchini

Elena Cecchini

De Italiaanse Elena Cecchini zit in haar derde seizoen bij Team SD Worx. “Elena is een voorbeeldrenster”, benadrukt sportief manager Danny Stam. “Ze heeft zich tot een echte koerskapitein ontwikkeld. We hopen dat ze dit seizoen een extra stap kan zetten om echt de aansluiting met de top te pakken te krijgen. Ze zal ongetwijfeld dit seizoen de kans krijgen om voor een eigen ritzege te gaan. Elena is een sfeermaakster, die ook verantwoordelijkheid richting de jongere rensters neemt. Elena leert hen het vak op en naast de fiets.”

“Team SD Worx voelt als een tweede familie aan”, duidt Elena Cecchini. “De sfeer zit goed. We maken veel fun, maar we werken ook keihard. We pushen elkaar om beter te worden. Het is een speciaal team. In mijn rol binnen het team krijg ik de ruimte om de jongere rensters te helpen. Daarnaast geef ik natuurlijk altijd 100 % tijdens de wedstrijden. Mijn focus gaat eerst naar het voorjaar. Als het team daar goed presteert, geeft dat een boost voor de rest van het seizoen.”

Elena Cecchini

NationaliteitItalië
Geboortedatum25/05/1992
GeboorteplaatsUdine
Lengte1.68 m
Prof sinds2011
Favoriete raceTrofeo Binda
Bij het team sinds2021

Elena is een voorbeeldrenster. Ze heeft zich tot een echte koerskapitein ontwikkeld en speelt een onmisbare rol in ons team. Hopelijk maakt ze dit jaar de aansluiting met de absolute top.

Danny Stam
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×