Femke Markus

Femke Markus

In 2023 rijdt Femke Markus voor het eerst in de kleuren van Team SD Worx. "Dit is een droomploeg voor mij. Ik wilde hier graag rijden omdat ik echt het gevoel heb dat dit een team is met een familiesfeer. Als ik als ‘concurrente’ bij een andere ploeg in het peloton zat, vond ik het fantastisch om te zien hoe de rensters van Team SD Worx samen reden en hoe ze op die manier ook vele wedstrijden samen wonnen."

Markus komt over van Parkhotel Valkenburg, waar ze de afgelopen vier jaar voor uitkwam. "Ik kwam wat later in het wielrennen omdat ik ook nog schaatste. Bij Parkhotel Valkenburg leerde ik de kneepjes van het vak. Ik bleef er bewust ook een aantal jaar omdat ik pas de volgende stap wilde nemen als ik me er echt klaar voor voelde. In de loop van vorig seizoen was het voor mij een uitgemaakte zaak dat ik in 2023 de verdere stap in mijn carrière wilde zetten door bij een World Tour-ploeg te tekenen."

Dat deed ze dus bij Team SD Worx. Sportief manager Danny Stam: "Femke Markus is een serieuze versterking voor de tweede lijn binnen de ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat ze bij ons de nodige stappen zal zetten om zich verder te ontwikkelen. Ze heeft een grote progressiemarge."

Markus wil dan ook in de eerste plaats bijleren: "Mijn eerste doel is om kennis te maken met iedereen en mijn plaats in de ploeg te leren kennen, alsook te leren rijden als één team. Daarnaast heb ik als klassieke renster de focus op het voorjaar."

"Ik kijk ernaar uit om met zo'n sterke groep rensters samen te rijden", vervolgt Markus. "Ik hoop enkele mooie resultaten neer te zetten en vooral sterker te worden."

Femke Markus

NationaliteitNederland
Geboortedatum17/11/1996
GeboorteplaatsDiemen
Lengte1.71 m.
Prof sinds2019
Favoriete raceParis-Roubaix
Bij het team sinds2023

Mijn focus ligt op het klassieke voorjaar en wil me binnen Team SD Worx ontwikkelen als renster.

Femke Markus
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×