Lorena Wiebes

Lorena Wiebes

Met Lorena Wiebes tekende de zegekoning van vorig seizoen en de beste sprintster ter wereld bij Team SD Worx. Liefst 23 wedstrijden wist de Utrechtse in 2022 te winnen. “Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van ’s werelds beste UCI vrouwenteam met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken”, vertelt Wiebes. “Het team is zo sterk, dat iedereen een wedstrijd kan winnen. Ik ben ervan overtuigd datTeam SD Worx me een sterkere renster zal maken. Op training leren we ook continu van elkaar en ik kan nog op veel vlakken verbeteren.”

Sportief manager Danny Stam: “Lorena is een ras sprintster. Wanneer het op pure snelheid aankomt is zij veruit de beste. Haar grote aantal overwinningen vorig seizoen zegt wel iets over haar kwaliteiten. Hoewel wij vooral focussen op de zwaardere wedstrijden en er als ploeg ook van houden om de koers te maken, is het ook wel fijn wanneer je als ploeg een grote kans in de sprint maakt. Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken.”

“Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints, terwijl Kopecky in de ietwat zwaardere wedstrijden wordt uitgespeeld”, vervolgt Stam. “Ik zie bij Wiebes ook het talent om zich nog verder te ontwikkelen. De kracht van onze ploeg is altijd geweest dat we met meerdere toppers naast elkaar aan de start staan.” 

Wiebes kijkt ambitieus vooruit: “Ik wil nog beter worden en hoop de belangrijkste wedstrijden te winnen. Ook het Wereldkampioenschap in Glasgow in augustus maakt deel uit van mijn doelen.” 

Lorena Wiebes

NationaliteitNederland
Geboortedatum17/03/1999
GeboorteplaatsMijdrecht
Lengte1.71 m.
Prof sinds2018
Favoriete raceAmstel Gold Race
Bij het team sinds2023

Ik wil nog beter worden en hoop de belangrijkste wedstrijden te winnen. Ook het wereldkampioenschap maakt deel uit van mijn doelen, ja.

Lorena Wiebes
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×