Lotte Kopecky

Lotte Kopecky

"Geweldig", zo vat Lotte Kopecky haar eerste jaar bij Team SD Worx samen. De Belgische schreef vorig jaar twee belangrijke klassiekers op haar lijf. In de Strade Bianche bleef ze het in een epische finale van Annemiek van Vleuten voor en eiste zo definitief haar plek op bij de absolute wereldtop. Een maand later voegde ze haar droomkoers toe aan haar palmares: Ronde van Vlaanderen. Zij wist daar een fanatstisch ploegenspel perfect af te werken. Daarnaast werd ze vice-wereldkampioene in Wollongong. Op de piste werd ze tweemaal Europees en tweemaal wereldkampioene. "Het was het beste seizoen in mijn carrière tot nu toe", vindt Kopecky.

"Dat ik meteen de Strade Bianche won, gaf me veel vertrouwen. Ik voelde geen enkele druk meer in de daaropvolgende klassieke periode. Ik heb veel vertrouwen in het team en krijg ook vertrouwen terug. De groepssfeer is goed. We kunnen oprecht zeggen dat we elkaar allemaal graag hebben. Daardoor gaan we voor elkaar door het vuur. We willen altijd dat iemand van de ploeg wint. Wie dat is, dat is van ondergeschikt belang. Als de zege maar in de ploeg blijft."

 "Team SD Worx heeft van mij een sterkere renster gemaakt. Met Danny Stam, Anna van der Breggen en Lars Boom zit er veel ervaring in onze ploegleiderswagen. Ze hebben me vorig seizoen geholpen in mijn verdere ontwikkeling. Het is belangrijk om de juiste mensen achter je te hebben. Als er veel kennis en expertise in de volgauto zit, dan weet je dat je tweehonderd procent kunt vertrouwen dat de signalen die je krijgt de juiste zullen zijn. Ook als ik iets verkeerd doe in een wedstrijd, wordt dit op een respectvolle manier met me besproken. Dat is belangrijk voor jezelf als renster, maar ook voor je teamgenoten. Dit is voor mij de ideale werkomgeving. Ik ben simpelweg trots om deel uit te maken van het beste vrouwenteam ter wereld."

Lotte Kopecky

NationaliteitBelgië
Geboortedatum10/11/1995
GeboorteplaatsRumst
Lengte1.70 m
Prof sinds2016
Favoriete raceTour of Flanders
Bij het team sinds2021

Palmares

JaarWedstrijd
20221° Ronde van Vlaanderen
20221° Strade Bianche
20221° Stage Vuelta a Burgos
20211° GC Lotto Belgium Tour
20211° Stage Challenge by La Vuelta
20201° Stage Giro d’Italia Femminile
20212° Gent-Wevelgem
20202° Gent-Wevelgem
20203° Ronde van Vlaanderen
20214° 4th Olympic roadrace

Team SD Worx heeft van mij een sterkere renster gemaakt. Ook dit jaar liggen mijn doelen vooral in het klassieke voorjaar. Als ik er één mag kiezen, ga ik voor Parijs-Roubaix.

Lotte Kopecky
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×