Marlen Reusser

Marlen Reusser

Marlen Reusser drukte meteen haar stempel bij Team SD Worx. De Zwitserse bleek een onmisbare pion in het klassieke voorjaar en speelde een belangrijke rol in de zege van Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen. In de Tour de France Femmes wist ze de vierde rit te winnen na een solo van meer dan twintig kilometer in de zware gravelrit naar Bas-Sur-Aube. “Ik werd bij Team SD Worx een betere renster. Ik leerde dat de tijd tussen wedstrijden minstens even belangrijk is als je inspanningen op training of in de koers. Pas als alles in balans is, kan je resultaten boeken.”

“Daarnaast stak ik tactisch veel op. Hoe je samen met je ploeggenoten een koersverloop creëert en zo samen wedstrijden wint. Dat toonden we onder meer in de Ronde van Vlaanderen, daar betekende het echt een gamechanger. Toch was 2022 soms ook moeilijk. In het tweede deel van het seizoen sukkelde ik met blessures en ziektes. Maar nooit werd ik onder druk gezet door het team om terug te keren. “Als er enige twijfel is, dan race je niet. Je gezondheid is het allerbelangrijkste.” Die vrijheid en dat er zo veel respect is voor de rensters, motiveert nog meer om volledig toegewijd te zijn aan het team.”

Als tijdrijdster wist Marlen Reusser opnieuw de Europese titel te veroveren, terwijl ze in Wollongong derde werd op het WK-tijdrijden. ‘La Reusser’ kijkt ambitieus vooruit naar het seizoen 2023. “Ik heb grote doelen gesteld. Ik wil goed zijn in de klassiekers en de Ronde van Vlaanderen in het bijzonder. Ik focus dit jaar iets minder op de tijdritten. Die doelen bevinden zich vooral in 2024 met de wereldkampioenschappen in eigen land en natuurlijk de Olympische Spelen in Parijs.”

Marlen Reusser

NationaliteitZwitserland
Geboortedatum20/09/1991
GeboorteplaatsJegenstorf
Lengte1.80 m
Prof sinds2019
Favoriete raceRonde van Vlaanderen

I became a better rider here. To ride as a team with so many strong riders, that is a gamechanger.

Marlen Reusser
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×