Niamh Fisher-Black

Niamh Fisher-Black

Niamh Fisher-Black is de regerende wereldkampioene U23. Op het WK in Wollongong ging ze als enige binnen de U23-categorie mee met de beste rensters in koers. Het was het sluitstuk van een seizoen waarin ze wederom een belangrijke stap richting de wereldtop in het klimwerk zette. "Het is heel cool om de wereldkampioene te zijn in de U23. Slechts een select clubje rensters mocht ooit zo'n trui aantrekken, dus ik ben er wel trots op."

Fisher-Black was vorig jaar onder meer goed voor een vijfde plek in het algemeen klassement in de Giro Donne, zette drie jongerenklassementen op haar naam en reed een evenwichtig voorjaar in dienst van de ploeg. Ze komt het best tot haar recht in rittenkoersen en klimklassiekers. 

"Niamhs groei ging heel hard de afgelopen twee seizoenen. Dat is mooi, maar op een zeker moment wordt het ook moeilijker om verdere stappen te zetten", duidt sportief manager Danny Stam. "Toch denk ik dat het voor haar mogelijk moet zijn om door te groeien. Ik denk dat we van haar opnieuw dat extra stapje kunnen verwachten dit seizoen. Er staat wel een ijzeren koppie op. Dat is een voordeel, maar soms is het ook wel eens lastig, omdat Niamh soms te veel van zichzelf verwacht. Maar het heeft haar ook gebracht tot waar ze nu staat. Het is een renster waarvan ik verwacht dat ze zich in 2023 moet kunnen door ontwikkelen."

Niamh - spreek uit als Neevh - Fisher-Black is alvast gedreven om in 2023 haar plaats bij de top op te eisen. "Team SD Worx heeft me zeker een sterkere renster gemaakt. Er is hier een goede balans tussen gefocust naar een wedstrijd toewerken en ruimte krijgen om even stoom af te laten. Het is een team met rensters die allemaal een sterke verbinding voelen met elkaar, waardoor we goed samenwerken in een race. Dat maakt elke renster individueel sterker. Deze omgeving motiveert me dan ook om het beste uit mezelf te halen. In mijn derde seizoen bij Team SD Worx wil ik me verder ontwikkelen. Ik heb al reuzestappen gezet de jongste twee jaar. Volgend jaar ben ik nog meer ambitieus. Er zitten namelijk enkele wedstrijdzeges tussen mijn doelen."

Niamh Fisher-Black

NationaliteitNieuw-Zeeland
Geboortedatum12/08/2000
GeboorteplaatsNelson
Lengte1.60 m
Prof sinds2020
Favoriete raceStrade Bianche
Bij het team sinds2021

Ik heb al reuzestappen gezet de jongste twee jaar. Volgend jaar ben ik nog meer ambitieus. Er zitten namelijk enkele wedstrijdzeges tussen mijn doelen.

Niamh Fisher-Black
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×