Roxane Fournier

Roxane Fournier

Roxane Fournier staat voor haar tweede jaar bij Team SD Worx. De Française kijkt uit naar de komst van de Tour de France. “Dit is echt een belangrijke evolutie in het vrouwenwielrennen. Dit betekent veel voor me. Als Franse renster droom je er van kinds af aan van om ‘Le Tour’ te rijden. Vroeger was het ijdele hoop. Dit is de grootste rittenkoers ter wereld, dus het is fijn dat er eindelijk ook een vrouweneditie bestaat.”

Voor Fournier betekende haar eerste jaar bij Team SD Worx vooral een seizoen waarin ze kon leren. “Dit is het meest professionele team ter wereld. Door met de sterkste rensters te rijden, word je zelf ook beter. We rijden allen met hetzelfde doel rond: races winnen. Vorig jaar was alles nieuw voor me en heb ik veel opgestoken. In 2022 wil ik daarop verder bouwen en nieuwe stappen zetten. Ik wil absoluut een wedstrijd winnen.”

Ook sportief manager Danny Stam verwacht dat de Franse renster progressie boekt. “Roxane beleefde een moeilijk aanpassingsjaar, maar we zijn er nog altijd van overtuigd dat ze intrinsiek de kwaliteiten heeft om de stap naar de top te zetten. Het is een goede renster die zich zonder problemen wegcijfert en het hoogst haalbare voor de ploeg vooropstelt.”
Fournier is ervan overtuigd dat ze binnen Team SD Worx de extra stap kan zetten. “Ik hoop hier tactisch sterker te worden. Dit team rijdt altijd agressief. Ik denk dat ik ook waardevol kan zijn door in een ontsnapping mee te springen. Met mijn sprint heb ik dan een wapen, terwijl de ploeg hier een tactisch voordeel aan kan hebben. Ik geloof echt dat ik met toppers als Chantal Blaak, Demi Vollering, Blanka Vas, Amy Pieters en o.a. Elena Cecchini om me heen ook vooruitgang kan boeken.”

Roxane Fournier

NationaliteitFrankrijk
Geboortedatum07/11/1991
GeboorteplaatsSoisy-sous-Montmorency
Lengte1. 66
Prof sinds2010
Favoriete raceGP Plouay & Ronde van Drenthe
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×